• Echtgenote, moeder en levenskunstenares.
 • Ik ben Elizabeth de Lijster en ik kom uit een Zuid-Afrikaans/Fries kunstenaarsgezin. We hadden vroeger veel vrijheid, ook al was het niet altijd gemakkelijk. Want tja, een Zuid-Afrikaanse vader die opgegroeid is met de apartheid....Dat is nogal wat....Na het VWO ben ik docent drama in Zwolle gaan doen. Sinds die tijd heb gewerkt als counselor, cultureel ondernemer, dramadocent en theater regisseur. Van 3 t/m 80 jaar.....ik heb met alle leeftijden gewerkt.Steeds zoekend naar de grenzen van mijn comfort zone, besloten we in 2017 als gezin een wereldreis te gaan maken. Dit past helemaal bij wie ik ben. Ik hou van mijn vrijheid, van verandering en ik ben niet gemaakt om op een vast adres te wonen. Ik heb dat wel geprobeerd, echt waar.

  Met een man die hoogbegaafd is en 10 jaar ervaring als drama docent en begeleider op een hoogebegaafdheidsprofiel school, kwam ik al snel tot de conclusie dat ik iets te geven heb. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn levenstaak gevonden heb.

 • Er vallen mij steeds weer een aantal dingen op:
 • De enorme creativiteit en vindingrijkheid. Op het eigenwijze af.
  • -Cognitief ver ontwikkeld zijn, maar het ondernemen van actie niet voor elkaar krijgen. Waardoor er chaos ontstaat.

  Naast het feit dat er tig hoogbegaafden zijn die dat niet van zichzelf zouden zeggen. Mede omdat hun schoolcarrière niet gladjes is verlopen.

  Ik vind het heerlijk dat iedereen anders is, meningen moeten kunnen bestaan ook al schuurt het soms.

  De waarden die ik belangrijk vind:

  • -Onderzoekend: dat betekent een leven lang leren en ontwikkelen, vrij te zijn van oordeel, denken in oplossingen en mogelijkheden en zelf denken.
  • -Positiviteit: kansen zien en je niet druk maken om morgen.
  • -Liefdevol: een ander onvoorwaardelijk zien, relaties belangrijk vinden, het beste in jezelf en een ander naar boven halen.
  • -Zorgzaam: denken om een ander (en jezelf). Oprechte interesse. Goed voor je lijf en je emoties zorgen.
  • -Vrijheid: keuzes baseren op wat je eigen mening aan de hand van eigen onderzoek.

  Ik wil graag mensen helpen bij het vinden van meer authenticiteit, controle en geluk. Ik wil graag mensen laten zien dat je actie in balans kunt hebben. Dat dit kan zonder stress. En hen laten inzien dat ze heel veel kunnen bereiken als ze maar voorbij belemmerend gedrag kunnen komen. Ik denk dat een krachtige verandering kan komen door hier een krachtige emotionele basis voor te leggen. Want dan kom je tot veranderende inzichten. Dan vind ik dat je altijd terug moet naar het verleden om zo weer een toekomstperspectief te krijgen.

  En heel belangrijk: dat dit niet in 1 keer hoeft, maar stapje voor stapje. 1% je baseline veranderen. En toen was de 1% Methode geboren.

  Mensen tot hun recht laten komen door hen te coachen op het ondernemen van actie. Hen helpen door de reis die het leven heet. Dan is het maar niks als je ergens op die reis vastzit.

  Elizabeth en de 1% Methode.

  Ja, ik pas de methode zelf dagelijks toe.

  Ik heb al van jongs af aan een talent voor opruimen en organiseren. Die leerling die altijd op tijd haar werkstuk af had en als enige inleverde? Dat was ik!

  Ik doe heel veel dingen en ik vind heel veel dingen leuk. Naast een coachings bedrijf, heb ik ook een sieraden bedrijf opgezet, ik werk als drama docent. Ik ben moeder van 2 jonge kinderen, heb goed de tijd voor mijn man, we geven thuisonderwijs, ik heb een leuk sociaal leven. Dit zeg ik niet om te laten zien hoe oké dit allemaal is, ik vertel dit omdat ik er van overtuigd ben dat je het druk kunt hebben en heel oké en in balans kunt zijn met jezelf. Dit kan ik door de 1% Methode.

 • -Veel interesses hebben en daar gemotiveerd voor zijn.
  • Ik heb een opleiding tot coach en counselor gedaan waarbij ik heb geleerd om door emotionele blokkades te gaan. Ik ben nu 2,5 jaar actief als coach. Maar ik vind dat ik als drama docent ook een coach was (dan heb ik 15 jaar ervaring).
  • Ik heb een opleiding voor regie en leiderschap gedaan waarbij ik leerde te vertrouwen op mijn eigen intuïtie en een systeem vond om als leider in een groep staande te blijven. En niet alleen dat, dan ook nog mijn intuïtie te volgen en te creëren.
  • Ik ben tot drama docent opgeleid en heb daar nu 15 jaar werkervaring in. Het gaat om mensen actie te laten ondernemen. Mensen leren toneel spelen gaat over heel goed naar een lijf kijken, om iemand uit zijn comfort zone te halen en vol vertrouwen een drempel over te laten gaan. Het gaat over jezelf leren kennen en het gaat over uit je faalangst te komen. Toneelspelen gaat niet over goed of fout. Het gaat over de emotionele beleving van je personage en de speler die dat personage speelt. Daarnaast gaat het over de diepere laag, over wat een mens kan treffen in het leven. Je leert dat verhaal te vertellen.