0203 Elizabeth de Lijster-by-JKey Photography kopie

Echtgenote, moeder en levenskunstenares.

Ik ben Elizabeth de Lijster en ik kom uit een Zuid-Afrikaans/Fries kunstenaarsgezin. We hadden vroeger veel vrijheid en volop mogelijkheden om onze creativiteit te ontwikkelen. Mijn jeugd was niet altijd gemakkelijk. Want tja, een Zuid-Afrikaanse vader die opgegroeid is met de apartheid....Dat is nogal wat....

Na het VWO ben ik docent drama in Zwolle gaan doen. Sinds die tijd heb gewerkt als cultureel ondernemer, dramadocent, theater regisseur en later ook als counselor. Van 3 t/m 80 jaar.....ik heb met alle leeftijden gewerkt. Ik hou van mijn werk.

Ik houd van rust. Tegelijkertijd houd ik ook van veel dingen doen. Vooral veel verschillende dingen want anders is het leven zo saai, hè?

Steeds zoekend naar de grenzen van mijn comfort zone, besloten we in 2017 als gezin een wereldreis te gaan maken. Dit past helemaal bij wie ik ben. Ik hou van mijn vrijheid, van verandering en ik ben niet gemaakt om op een vast adres te wonen. Ik heb dat wel geprobeerd, echt waar.

Mijn toekomst visie is locatie onafhankelijk zijn. Als dat is gelukt, laat ik het je weten.

Met een aantal mensen om me heen die hoogbegaafd zijn en 10 jaar ervaring als drama docent en begeleider op een hoogebegaafdheidsprofiel school, merkte ik dat ik (hoog) begaafden kan helpen. Als je mij dat 15 jaar geleden had gevraagd, dan had ik dat nooit gedacht.

Ik help (hoog) begaafden door hen te coachen op het ondernemen van actie. Hen helpen door de reis die het leven heet. Dan is het maar niks als je ergens op dat pad vastzit. Ik geloof er in dat door dingen praktisch te maken, je heel ver kunt komen. 

Dat doe ik op een lichaamsgerichte en ontwikkelingsgerichte manier. Ik wil graag mensen laten zien dat je actie in balans kunt hebben. Dat dit kan zonder stress. En dat je heel veel kunt bereiken als je voorbij belemmerend gedrag kunt komen. 

Ik vind dat een krachtige verandering kan komen door hier een krachtige emotionele basis voor te leggen. Want dan kom je tot veranderende inzichten. Dan vind ik dat je altijd terug moet naar het verleden om zo weer een toekomstperspectief te krijgen. 

Heel belangrijk: dit gaat niet in 1 keer, maar stapje voor stapje. 1% je baseline veranderen en vanaf daar weer verder. Ik heb al mijn kennis die ik heb opgedaan bij elkaar gevoegd en toen was de 1% Methode geboren. 

Je verstand en gevoel combineren en zo bij je hart uitkomen, daar krijg je naar mijn mening prachtige mensen van. En nog belangrijker, dat vinden zij zelf dan ook.

Wat ik verder doe? Samen met Aron hebben we twee dochters. Anne uit 2012 en Charlotte uit 2016 en wij geven hen thuisonderwijs. Ik houd van hardlopen; ben bezig met een gedichtenbundel; doe aan bijbelstudie; ik schilder en maak ook sieraden die ik probeer te verkopen. We houden van sociale contacten en zijn gek op gezond eten. Ik luister graag naar muziek die mij emotioneel raakt. Verder vind ik de psychologie van de mens en de interacties tussen mensen razend interessant. Ons huis ligt daarom vol informatieve boeken.

Meedoen aan de 1% Methode? Klik hier.